Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Un piroman a provocat un incendiu în Parlamentul României

Un incendiu a izbucnit la intrarea pentru vizitatori de la Camera Deputaților, Parlamentul României, în cursul zilei de astăzi. Incidentul a fost declanșat de un bărbat, care este în prezent căutat de autorități. Flăcările au afectat aproximativ 30 de metri pătrați din zona de acces pentru vizitatori, situată la nivelul S2. În urma incendiului, aproximativ 300 de persoane s-au autoevacuat din clădire.

O persoană a suferit un atac de panică, necesitând intervenția echipajului medical. Aceasta a primit îngrijiri la fața locului, fără a necesita transportul la spital. Din fericire, nu s-au înregistrat alte victime sau persoane rănite în urma incendiului.

Vezi și: IaȘi decide! Mergi la vot!

Pompierii, care se aflau deja în clădire pentru o inspecție de rutină, au intervenit rapid pentru a controla situația. Aceștia au reușit să izoleze focarul și să stingă flăcările înainte ca acestea să se extindă și să provoace daune suplimentare.

Incendiul a avut loc în sala „Constantin Brâncuși”, destinată vizitatorilor, dar intervenția rapidă a echipajelor de urgență a prevenit răspândirea flăcărilor în alte zone. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale izbucnirii incendiului. Până în prezent, cauza principală a incidentului pare să fie legată de bărbatul suspect, care este în continuare căutat de poliție.

Cercetările sunt în desfășurare, iar instituțiile abilitate urmează să comunice rezultatele anchetei în perioada următoare. Autoritățile fac apel la cetățeni să ofere orice informații care ar putea contribui la identificarea suspectului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!