Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Un robot specializat în igienizarea biberoanelor a fost donat Maternității „Cuza Vodă” din Iași

Un robot specializat în igienizarea biberoanelor a fost donat Maternității „Cuza Vodă” din Iași.

Fundația Salvați Copii România a făcut o nouă donație către Maternitatea Cuza Vodă din Iași.

Robert Dâncă, managerul instituției din Iași, a explicat că noul dispozitiv primit va fi folosit pentru a dezinfecta și curăța în jur de o mie de biberoane în fiecare zi, o activitate care, până acum, era responsabilitatea asistentelor medicale.

Este o componentă a calității actului medical, esențială în funcționalitatea noastră, în primul rând ca și calitate, prin ceea ce se întâmplă efectiv și, după cum ați auzit, vorbim de peste 1.000 de biberoane care sunt spălate. Fizic efectuau această procedură angajații spitalului„, a spus Dâncă.

Potrivit declarațiilor președintelui fundației SAlvați Copiii, Gabriela Alexandrescu, aceasta este a doua oară când fundația donează pentru Maternitatea Cuza Vodă din Iași.

Am revenit cu o donație care constă într-un echipament de spălare, dezinfectare și sterilizare a biberoanelor, în valoare de 56.000 euro, pentru că am văzut că este nevoie. Am văzut că foarte multe persoane își ocupă timpul spălând manual și dezinfectând, sigur, în condiții bune, dar așa cum se poate într-o procedură mecanică„, a menționat Gabriela Alexandrescu.

Citește și A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare termică și eficientizare energetică a Colegiului Național „Mihai Eminescu”

Conform șefei Secției Neonatologie II, Anca Bivoleanu, robotul este esențial pentru a diminua posibilitatea contaminării, fiind astfel indispensabil în unitatea medicală.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

O nouă încercare de vânzare a bunurilor...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...