Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Incubator oferit Maternității de către un donator anonim

Incubator oferit Maternității de către un donator anonim. Un donator anonim a oferit Maternității Botoșani, prin intermediul organizației Salvați Copiii România, un incubator de ultimă generație. Acesta în valoare de 10.000 de euro. Bărbatul, care s-a născut prematur acum 67 de ani la această maternitate, a dorit să îmbunătățească șansele de supraviețuire ale nou-născuților. Asta având în vedere că, în 2024, 1.523 de copii s-au născut aici. Dintre aceștie, 300 au necesitat îngrijire specială în Terapie Intensivă. Cel mai mic nou-născut salvat a avut la naștere doar 660 de grame.

Vezi și: Locuințe, autoturisme și un spital afectate de inundații.

Gestul său subliniază importanța sprijinului individual în combaterea mortalității infantile și demonstrează cum contribuțiile personale pot transforma sistemul medical. Organizația Salvați Copiii România a dotat anterior secția de neonatologie a spitalului cu aparatură medicală de peste 300.000 de euro. Inclusiv trei incubatoare, ventilatoare și echipamente de fototerapie.

În plus, Salvați Copiii a donat Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă din Iași o mașină de spălat și sterilizat biberoane, în valoare de 56.000 de euro, esențială pentru pregătirea alimentației copiilor prematuri. Această maternitate îngrijește anual aproximativ 5.000 de nou-născuți, având un rol crucial în gestionarea cazurilor care necesită terapie intensivă, adesea venind din maternități mai puțin dotate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...