Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Campanie de ajutorare a sinistraților

Campanie de ajutorare a sinistraților. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a lansat o campanie umanitară pentru sprijinirea victimelor recentei inundații, care au afectat mai multe județe. Campania a fost inițiată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Aceasta vine în sprijinul celor peste 5000 de familii ale căror locuințe au fost distruse sau grav avariate de inundații.

Peste zeci de mii de persoane se confruntă acum cu efectele devastatoare ale acestor fenomene naturale. Comunitățile afectate au nevoie urgentă de ajutor material, moral și spiritual.

Pr. Andrei Mocanu, Consilier al Sectorului de Asistență Socială și Medicală al Arhiepiscopiei, a subliniat importanța acestei acțiuni. „Învățătura Mântuitorului Iisus Hristos ne cheamă la milostenie și sprijinirea celor aflați în suferință. Ajutorul oferit este atât o datorie socială, cât și una spirituală.”

Vezi și: Cabinete medicale din zona rurală dotate de Asociația Salvați copiii.

Campania umanitară organizată de Arhiepiscopie include colectarea de alimente neperisabile, haine, produse de igienă și alte bunuri esențiale. Acestea pot fi donate în parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Donațiile financiare sunt, de asemenea, încurajate, banii urmând să fie folosiți pentru refacerea locuințelor și acoperirea nevoilor urgente ale victimelor.

Contribuțiile financiare se pot face fie direct în parohii, fie la Centrul Eparhial. Pentru cei care doresc să facă donații prin transfer bancar, contul destinat ajutoarelor este următorul:
RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014, cu mențiunea „Ajutor umanitar”.

Acțiunea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților își propune să aducă alinare celor afectați și să contribuie la refacerea comunităților devastate de inundații. Inițiativa reflectă angajamentul Bisericii față de sprijinirea celor în nevoie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...