Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Lucrări ale marilor artiști în cadrul expoziției „O punte culturală peste Carpați”

Lucrări ale marilor artiști în cadrul expoziției „O punte culturală peste Carpați”. Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași și Muzeul Județean „Centrul Cultural Artistic Baia Mare” anunță cu entuziasm deschiderea expoziției „O punte culturală peste Carpați”. Evenimentul va avea loc vineri, 20 septembrie 2024, la Palatul Braunstein din Iași, începând cu ora 17:00.

Expoziția este curatoriată de dr. Robert Strebelli și va fi prezentată de prof.univ.dr. Adrian Stoleriu și conf.univ.dr. Modesta Lupașcu. Aceasta va aduce în prim-plan aproximativ 80 de lucrări reprezentative ale pictorilor din perioada antebelică și interbelică, formați în cadrul prestigioasei Școli de pictură de la Baia Mare.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire lucrări variate atât tematic, cât și tehnic. Expoziția include peisaje, portrete, autoportrete, scene de gen și naturi statice. Lucrările sunt realizate în tehnici diverse, precum ulei, pastel, guașă, desen și sculptură.

Vezi și: Trei zile de muzică, artă și spectacole la Festivalul Străzii Lăpușneanu.

Expoziția va fi deschisă publicului până pe 27 noiembrie 2024. Printre operele expuse se numără lucrări semnate de artiști renumiți precum Hollósy Simon, Iványi Grünwald Béla și Thorma János. Aceste lucrări reflectă o gamă variată de stiluri artistice, de la realism plein-air până la avangardă.

Expoziția include, de asemenea, influențe avangardiste de la studii cu Henri Matisse, aducând un plus de diversitate și complexitate artistică. Este o ocazie rară de a explora moștenirea artistică a Școlii de pictură de la Baia Mare și impactul său asupra artei românești.

Intrarea este liberă, iar evenimentul promite să fie o experiență culturală memorabilă pentru toți iubitorii de artă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

Congres Internațional la USV Iași: Cercetători din...
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

În perioada 22-24 noiembrie 2024, Palatul Culturii...