Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

S-a stins din viață Totto Schillaci, legenda fotbalului italian

Lumea fotbalului este în doliu după decesul lui Salvatore „Totto” Schillaci, atacantul legendar al lui Juventus, Inter și al echipei naționale a Italiei. Fostul jucător a murit la vârsta de 59 de ani, după o luptă cu cancerul. Schillaci, cunoscut sub numele de „Salvatore della patria”, a lăsat un gol imens în inimile suporterilor și colegilor săi.

Născut la Palermo, pe 1 decembrie 1964, Schillaci a fost unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului italian. Cariera sa a început la Messina, dar s-a afirmat cu adevărat la Juventus, unde a avut un sezon de excepție. În urma acestor performanțe, a fost convocat la echipa națională pentru Cupa Mondială din 1990.

Vezi și: IRO Iași deschide primul cabinet de vaccinare anti-HPV din afara Capitalei.

Italia 90 a fost momentul de glorie al lui Schillaci. Atacantul a devenit eroul echipei Italiei, marcând șase goluri pe parcursul turneului. Golurile sale au dus Italia până în semifinalele competiției, însă echipa a fost eliminată. Cu toate acestea, Schillaci a fost desemnat golgheterul turneului și a primit locul al doilea în prestigiosul clasament Ballon d’Or.

De-a lungul carierei, Schillaci a fost apreciat nu doar pentru abilitățile sale pe teren, ci și pentru spiritul său de luptător. După retragere, a rămas o figură respectată în fotbalul italian, fiind admirat de fani și colegi.

Schillaci lasă în urmă trei copii și două soții. Moștenirea sa ca simbol al fotbalului italian va rămâne vie. Fotbalul mondial a pierdut o adevărată legendă, iar fanii săi din întreaga lume îi vor păstra vie memoria.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!