Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

O nouă clădire va fi construită la Unitatea Medico-Socială din Podu Iloaiei

O nouă clădire va fi construită la Unitatea Medico-Socială din Podu Iloaiei.

În cadrul ședinței extraordinare, consilierii județeni au aprobat depunerea cererii de către Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei pentru finanțarea proiectului de construire a unei noi clădiri.

„Atunci când vine vorba de sănătatea și securitatea seniorilor noștri, prin cele trei unități medico-sociale de la Podu Iloaiei, Răducăneni și Bivolari, ne îngrijim de bunăstarea lor pentru a le întoarce puțin din ceea ce au oferit ei comunității”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Beneficiarii centrului au nevoie de îngrijiri de lungă durată, ceea ce înseamnă o provocare atât în ceea ce privește finanțarea, cât și adaptarea la oferta de servicii, îndeosebi cu privire la instituționalizarea pentru îngrijirile de lungă durată.

La momentul actual dotarea unităţii este minimală şi depăşită, făcând dificilă activitatea zilnică a personalului angajat şi care își desfaşoară activitatea în cadrul centrului, asigurarea de servicii medicale, servicii de îngrijire şi servicii sociale desfăşurându-se cu eforturi deosebite.

Citește și Târgul național „Cămașa Tradițională” meșteșug și mod de viață

Valoarea totală a proiectului este de peste 53 de milioane de lei pentru construirea și dotarea clădirii. Finanțarea va fi asigurată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice și din bugetul Consiliului Județean Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...