Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Peste 50 de primari participă la Forumul Orașelor Înfrățite

Peste 50 de primari participă la Forumul Orașelor Înfrățite. Peste 50 de primari din România, Republica Moldova și Cernăuți (Ucraina), alături de reprezentanți ai Guvernului României și experți în proiecte europene, se vor reuni la Iași în perioada 23-24 septembrie, la Forumul Orașelor Înfrățite.

Scopul evenimentului este să încurajeze colaborarea între orașele înfrățite și să identifice noi oportunități de parteneriat. În special, forumul vizează atragerea fondurilor nerambursabile și dezvoltarea relațiilor dintre orașele de pe ambele maluri ale Prutului. Organizatorii subliniază importanța creării unor punți relaționale între orașe pentru a facilita implementarea proiectelor europene transfrontaliere și de preaderare.

Vezi și: Coloseul Bragadiru, revine la viață!

Conform comunicatului de presă, luni, 23 septembrie, prezentările vor avea loc la Palatul Culturii din Iași, iar marți, la Primăria Municipiului Iași. În cadrul forumului, participanții vor discuta despre oportunitățile de finanțare nerambursabilă, calendarele de depunere a proiectelor, structurile eligibile și exemple de bună practică.

Proiectele abordate vor include dezvoltarea urbană și rurală, infrastructura școlară și medicală, salubritatea și programele sociale. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova.

Forumul își propune să contribuie la consolidarea parteneriatelor și să promoveze schimburile de experiență în implementarea proiectelor cu fonduri europene.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...