Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Autoritățile sunt în alertă din cauza noului val de precipitații

Autoritățile locale din județul Vaslui sunt în alertă din cauza unui nou val de ploi. Urmările inundațiilor din perioada 13-14 septembrie nu sunt complet înlăturate. Sinistrații, împreună cu pompierii și jandarmii, continuă să scoată apa și noroiul din case. Aceștia încearcă să salveze bunuri afectate de inundații.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a emis o recomandare importantă. Populația din zonele inundate trebuie să evite consumul de apă din fântâni și izvoare. Viiturile recente au afectat calitatea apei din aceste surse.

Comisiile de evaluare a pagubelor sunt active pe teren în aceste zile. Prefectul Daniel Onofrei a declarat că aproximativ 250 de case sunt afectate. De asemenea, în jur de 3.000 de hectare de teren cu culturi au fost afectate de inundații. Aproximativ 2.500 de kilometri de drumuri naționale, județene și străzi au suferit daune.

Vezi și: ANSVSA anunță implementarea unor acțiuni de dezinfecție în zonele afectate de inundații.

Gheorghe Chelsoi, șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Vaslui, a adus noi informații în cadrul Colegiului Prefectural. El a avertizat că, având în vedere precipitațiile prognozate, pot apărea ieșiri din albii pe anumite cursuri de apă neamenajate. Chelsoi a asigurat că nu vor fi probleme pe cursurile de apă amenajate.

El a explicat că 60% dintre revărsările din cursurile de apă au fost cauzate de poduri subdimensionate. Aceste poduri au fost construite fără avize de specialitate, ceea ce a contribuit la gravitatea situației actuale.

Autoritățile monitorizează îndeaproape condițiile meteorologice și starea terenului. Aceste măsuri sunt esențiale pentru prevenirea unor eventuale noi inundații.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...