Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Restaurare de succes!

Restaurare de succes! Una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Fălticeni va fi restaurată complet. Este vorba despre fosta locuință a familiei Tatos, cunoscută și drept fostul Spital de copii. Imobilul, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitat integral și modernizat.

Clădirea restaurată va păstra toate detaliile estetice originale, oferind un nou aspect elegant orașului. Pe lângă restaurare, autoritățile locale vor amenaja și spațiul verde din fața imobilului. Această inițiativă face parte din eforturile de a crea un ansamblu urban mai armonios.

Vezi și: ”Produs în Bucovina”.

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a anunțat că investiția totală se ridică la 6 milioane de lei. Din această sumă, un milion de lei va fi alocat din bugetul local al Primăriei Municipiului Fălticeni. Restul fondurilor vor fi folosite pentru dotări și decor, aducând un plus de frumusețe Casei Căsătoriilor.

Un alt aspect important al proiectului este demolarea construcției adiacente clădirii. Această clădire a găzduit Laboratorul Epidemiologic, Medicina Muncii și alte spații, acum dezafectate. Pe locul acestei construcții vor fi amenajate locuri de parcare și un nou drum de acces. Drumul va lega strada Maior Ioan de Aleea Trandafirilor.

Primarul Coman a declarat că lucrările vor începe în această toamnă, iar proiectul tehnic este aproape finalizat. „Sperăm să finalizăm proiectul până la sfârșitul lunii și să deschidem șantierul în această toamnă”, a afirmat edilul.

Transformarea clădirii într-o Casă a Căsătoriilor va adăuga o notă de eleganță și funcționalitate zonei centrale a orașului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...