Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: ”Produs în Bucovina”

Astăzi, în centrul Sucevei, a fost inaugurat oficial Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”. Evenimentul se desfășoară până duminică, 22 octombrie. La târg participă zeci de producători locali și meșteri populari, care oferă o gamă largă de produse tradiționale.

Vizitatorii pot achiziționa produse alimentare precum carne, lactate, prăjituri, produse de panificație, legume și fructe. De asemenea, sunt disponibile tocană de toamnă, zacuscă, murături, miere de albine și produse apicole. Cei interesați de băuturi tradiționale pot găsi must, sucuri naturale și băuturi alcoolice preparate după rețete vechi.

Vezi și: O nouă admitere la USV.

Târgul este organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”. Parteneri în acest eveniment sunt Primăria Municipiului Suceava și asociațiile „Produs în Bucovina” și „Gustă din Bucovina”. La târg participă peste 30 de producători locali și aproximativ 20 de meșteri populari.

Scopul târgului este de a stimula meșterii locali să continue producerea și valorificarea obiectelor de artă populară autentice. Obiectele expuse reflectă tradițiile etnografice specifice diferitelor zone ale județului Suceava. Printre meșteșugurile reprezentate la târg se numără prelucrarea lemnului, olăritul, prelucrarea pieilor, dar și industria casnică textilă.

Vizitatorii pot descoperi și alte meșteșuguri precum împletitul nuielelor, realizarea de icoane populare, încondeierea ouălor și confecționarea de podoabe tradiționale.

Pe lângă produsele expuse, evenimentul include și programe culturale și artistice. Organizatorii își propun să aducă în fața publicului autenticitatea tradițiilor din Bucovina. Evenimentul este un prilej de a sprijini comunitatea locală și de a promova meșteșugurile și tradițiile regiunii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...