Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Trenul nu mai circulă prin Vinderei

Trenul nu mai circulă prin Vinderei. Consiliul Județean (CJ) Vaslui va modifica temporar programul de transport public județean pe ruta Bârlad-Brădești, la solicitarea primarului comunei Vinderei. Această măsură vine ca răspuns la distrugerea infrastructurii feroviare din zonă, cauzată de ploile torențiale recente.

Inundațiile din comuna Vinderei au provocat viituri care au afectat grav linia de cale ferată. Ca urmare, circulația trenurilor a fost suspendată, iar infrastructura necesită reparații majore. În lipsa trenurilor, zeci de locuitori din comună au rămas fără mijloc de transport, întâmpinând dificultăți majore.

Vezi și: Reclamatii pe bandă rulantă.

Printre cei afectați se numără 22 de copii care foloseau trenul pentru a ajunge la școală. Acești elevi, provenind din satele comunei Vinderei, nu mai au cum să ajungă la cursuri din cauza suspendării traficului feroviar. Prăbușirea terasamentului feroviar a lăsat și un număr mare de navetiști fără posibilitatea de a călători.

Pe lângă elevii navetiști, și 50 de salariați care făceau naveta zilnic între Vinderei și municipiul Bârlad sunt grav afectați. Acești angajați foloseau trenul pentru deplasarea zilnică la locurile de muncă. În lipsa trenurilor, aceștia sunt nevoiți să găsească soluții alternative pentru transport.

Autoritățile locale colaborează cu CJ Vaslui pentru a găsi soluții temporare, până la refacerea infrastructurii feroviare. Modificarea programului de transport public județean vine să sprijine locuitorii afectați de întreruperea circulației trenurilor. Măsura va rămâne în vigoare până la finalizarea lucrărilor de reparație.

Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea transportului și pentru a reduce impactul negativ asupra comunității locale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...