Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Reclamatii pe bandă rulantă

Reclamatii pe bandă rulantă. Protecția Consumatorilor Vaslui a înregistrat 715 reclamații în primele opt luni ale anului 2024. Dintre acestea, 673 de sesizări au fost soluționate cu succes. În cadrul acestor luni, instituția a desfășurat 1.127 de acțiuni de control. În urma verificărilor, au fost aplicate amenzi în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Una dintre acțiunile semnificative din această perioadă a vizat sectorul comercializării laptelui. Între 17 și 28 iunie 2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vaslui a organizat o acțiune tematică de control. Scopul acestei inițiative a fost verificarea respectării legislației privind protecția consumatorilor în sectorul lactatelor.

Vezi și: Elevii din localitățile Văleni și Bălțătești se confruntă cu riscul de a rămâne fără transport.

Constantin Vasilache, comisar șef adjunct al CJPC Vaslui, a anunțat că au avut loc 21 de controale pe această temă la nivel județean. Controalele au vizat calitatea produselor, documentele de proveniență, starea ambalajelor și respectarea termenelor de valabilitate. De asemenea, au fost verificate și aspectele legate de afișarea corectă a prețurilor.

În urma controalelor, au fost luate mai multe măsuri drastice. Astfel, 66,3 kilograme de produse lactate, în valoare de 1.204 lei, au fost retrase definitiv de la comercializare. Alte 46,2 kilograme de produse, în valoare de 552,5 lei, au fost retrase temporar până la remedierea deficiențelor. În plus, au fost aplicate nouă amenzi contravenționale în valoare de 34.000 de lei și au fost emise 23 de avertismente.

Autoritățile subliniază importanța respectării legislației pentru a asigura siguranța consumatorilor și calitatea produselor comercializate. Controalele vor continua și în următoarele luni, pentru a preveni nereguli în alte domenii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...