Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Concertele toamnei

Concertele toamnei. Palatul Culturii va fi gazda unei serii de trei concerte speciale în această toamnă. Evenimentele se vor desfășura în Holul de Onoare, pe 24 septembrie, 1 octombrie și 29 octombrie, începând cu ora 19:00.

Primul concert din această serie, intitulat „Plăcerea lui Dowland”, va avea loc marți, 24 septembrie. În cadrul acestuia, Oana Severin va interpreta lucrări renascentiste, acompaniată de Constantin Lazăr la lăută. Spectacolul va include și o componentă teatrală, actorul Dumitru Florescu oferind o perspectivă asupra muzicii compozitorului englez John Dowland.

Vezi și: Peste 200 de studenți s-au oferit să ajute la curățenie în Campusul „Tudor Vladimirescu” înainte de începerea noului an universitar.

Pe 1 octombrie 2024, Palatul Culturii va găzdui recitalul pianistului Cătălin Răducanu. Acesta va interpreta piese de Scarlatti, Beethoven, Rachmaninov și Debussy, combinând muzica clasică cu improvizații jazz și folclorice. Printre piesele interpretate se numără „Mociriță cu trifoi”, „Leliță Ioană” și „Pe deal pe la cornățel”. În plus, vor fi prezentate și compoziții pentru țambal, cum ar fi „Baladă Haiducească” de Toni Iordache și „Hora Staccato” de Grigoraș Dinicu.

Seria de concerte se va încheia pe 29 octombrie cu un recital vocal-instrumental. Soprana Marina Porumb, tenorul Gabriel Bîrjovanu și pianista Ina Cristea vor oferi o seară de arii și duete. Repertoriul va include lucrări celebre de Mozart, Lehár și Puccini, promitând o experiență deosebită pentru iubitorii de muzică clasică.

Aceste concerte oferă o oportunitate excelentă de a explora diferite stiluri muzicale într-un cadru deosebit. Publicul este așteptat la fiecare dintre aceste recitaluri pentru a se bucura de interpretări de înaltă calitate într-un spațiu istoric impresionant.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...