Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Se conturează un mare proiect imobiliar în apropierea Pădurii Cetățuia

Se conturează un mare proiect imobiliar în apropierea Pădurii Cetățuia. Se pregătește un ambițios proiect imobiliar în apropierea Pădurii Cetățuia, pe un teren de 31.000 mp. Acest teren găzduiește în prezent o stație de betoane, iar în vecinătate se află Bazarul și Târgul de Cherestea.

În ultimul deceniu, investitorii s-au concentrat pe terenuri dedicate producției și depozitării, parte din platformele industriale din Iași. Aceste zone nu mai sunt utilizate corespunzător, iar acum se propun ansambluri de locuințe.

Pe 26 septembrie, va avea loc o dezbatere publică privind planul de urbanism al acestui mega proiect, gestionat de compania Conest. Proiectul prevede un complex rezidențial de tip mixed-use, incluzând locuințe, spații comerciale și zone de agrement.

Vezi și: 100 de milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene.

Suprafața construită va fi de 7.061 mp, cu un grad de ocupare de 22,66%. Demolarea construcțiilor existente se va face cu autorizație, obținută împreună cu documentația necesară.

Compania propune două complexe mixed-use, unul de 2.445 mp și altul de 28.000 mp. Acestea vor include locuințe colective, comerț și servicii. Funcțiunile comerciale vor fi amplasate la parter și mezanin.

Proiectul cuprinde cinci corpuri de locuințe și o zonă comercială la parter. Clădirile vor avea între 11 și 16 etaje, cu o înălțime maximă de 60 metri. Alimentarea cu apă se va realiza prin racordare la sistemul public existent. Accesul va fi facilitat prin modernizarea drumului Iași-Hlincea, planificată de Primărie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...