Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

100 de milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene

100 de milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene. Direcția de drumuri județene va lansa o licitație în valoare de aproape 100 milioane lei. Această procedură vizează întreținerea infrastructurii rutiere din județ pe timpul verii. Lucrările se vor desfășura pe parcursul anilor 2025 și 2026.

Pentru a putea demara licitația, Consiliul Județean (CJ) va aproba credite de angajament. Reprezentanții CJ subliniază că pentru siguranța drumurilor județene sunt necesare lucrări minime de întreținere curentă.

Activitățile de întreținere au un caracter repetitiv. De aceea, se propune încheierea unui acord-cadru. Acesta va permite atribuirea de contracte subsecvente în funcție de necesitățile autorităților.

Vezi și: Metode inovatoare de predare la Școala Gimnazială Specială Pașcani.

Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii plenului CJ în ședința din 24 septembrie. Întreținerea drumurilor va include plombări, burdușiri și pietruiri. De asemenea, vor fi efectuate lucrări la șanțuri și rigole.

Vor fi realizate blocaje cu bolovani de râu pentru a remedia cedările și surpările terasamentelor. Lucrările la poduri și podețe sunt, de asemenea, incluse în acest plan.

Colmatarea fisurilor și crăpăturilor din drumuri este esențială pentru prevenirea deteriorării. Rețeaua de drumuri județene cuprinde aproape 1.000 km pe 57 de trasee.

Intervențiile pentru întreținerea rețelei vor fi stabilite de Direcția de drumuri județene. Acestea vor fi organizate în funcție de urgențele și necesitățile identificate pe teren. Astfel, autoritățile locale se asigură că infrastructura rutieră rămâne în condiții optime pentru toți utilizatorii. Sursa: apix.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...