Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Trotuș fără deșeuri

Trotuș fără deșeuri. Sâmbătă, o acțiune de igienizare de mari proporții a avut loc pe malul drept al râului Trotuș, în Dărmănești, județul Bacău. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, și a reunit numeroși voluntari.

Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Bacău, Primăria Dărmănești, Administrația Bazinală de Apă Siret și Garda de Mediu Bacău. Elevi din școlile locale s-au alăturat, contribuind activ la succesul acțiunii.

Vezi și: 100 de ani de viață!

Scopul acțiunii a fost colectarea deșeurilor acumulate pe malul râului, o problemă care devine tot mai gravă din cauza poluării. În doar câteva ore, voluntarii au reușit să colecteze peste 150 de saci de deșeuri.

Garda de Mediu Bacău a transmis un comunicat, în care se menționează importanța colaborării pentru protejarea mediului. „Am dovedit încă o dată că doar uniți putem construi o Românie mai verde și mai curată pentru generațiile viitoare”, se arată în comunicat.

Această acțiune de ecologizare a fost nu doar o demonstrație de mobilizare civică, ci și o lecție de educație ecologică pentru tinerii participanți. Organizatorii au subliniat importanța implicării comunitare în eforturile de protejare a mediului.

Inițiativa de la Dărmănești reprezintă un pas concret în direcția menținerii unui mediu curat și sănătos în județul Bacău. Astfel de acțiuni contribuie la combaterea poluării și la educarea populației în privința protecției mediului. Autoritățile locale și voluntarii își propun să continue aceste acțiuni pentru un viitor mai curat.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...