Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Antibiotice Iași alături de tine de Ziua Inimiii

Antibiotice Iași alături de tine de Ziua Inimiii. Compania Antibiotice Iași marchează Ziua Mondială a Inimii prin organizarea unor activități menite să promoveze sănătatea cardiovasculară și un stil de viață activ. Evenimentele vor avea loc în grădina Palatului Culturii și Amfiteatrul Grădina Palas din Iași, pe 29 septembrie.

Scopul acestor manifestări este de a crește gradul de conștientizare asupra importanței prevenției bolilor cardiovasculare. Un alt obiectiv este promovarea activităților fizice ca metodă esențială pentru menținerea sănătății inimii.

Ziua Mondială a Inimii este un eveniment global dedicat sănătății inimii, și se desfășoară anual pe 29 septembrie. Prin această inițiativă, Antibiotice Iași încurajează populația să acorde mai multă atenție stării propriei inimi și să adopte obiceiuri sănătoase.

Vezi și: Undă verde pentru Institutul Regional al Inimii.

Unul dintre evenimentele cheie este „Evaluare sistem cardio-respirator prin test de mers rapid 1.6 km”. Participanții vor parcurge un traseu de 1.6 km în ritm alert, urmând să primească un indicator al stării lor cardiovasculare. Testul va măsura frecvența cardiacă și capacitatea cardio-respiratorie, utilizând VO2 max, un indicator important al nivelului de fitness.

Un alt eveniment important este concursul „PRAXIS Contratimp ciclism – circuit”. Acesta are loc pe șosea și urmărește promovarea mersului pe bicicletă ca activitate fizică benefică pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

De asemenea, va avea loc evenimentul „Preventis – Inima pentru Toți”. Acesta include discuții interactive cu specialiști din medicina ieșeană și profesori de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, care vor sublinia importanța activității fizice pentru sănătatea inimii.

Prin aceste inițiative, Antibiotice Iași contribuie la promovarea unui stil de viață sănătos și la educarea publicului privind prevenția bolilor cardiovasculare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...