Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Undă verde pentru Institutul Regional al Inimii

Undă verde pentru Institutul Regional al Inimii. Veste extrem de bună pentru sistemul medical:

Institutul Regional al Inimii a primit avizul de oportunitate a obiectivului de investiții, aceasta fiind remis de ministerul de resort.

Astfel, unitatea medicală mult așteptată poate fi inclusă în lista proiectelor finanțate în cadrul Programului național de investiții în infrastructura medicală.

Conform proiectului, Institutul Inimii va cuprinde ambulatoriu şi triaj primire urgenţe. Clinică de chirurgie cardiovasculară pentru adulţi, clinică de chirurgie infantilă. Clinică de cardiologie, clinică de prevenţie şi recuperare cardiovasculară, clinică de îngrijiri paleative cardiovasculare.

Din păcate, vă reamintesc că România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu aproape 60% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct. În țara noastră, în jur de 60% din decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, potrivit datelor Societății Române de Cardiologie.

Mulțumesc premierului Marcel Ciolacu și ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pentru faptul că fac din investițiile în sistemul medical regional o prioritate, cu atât mai mult cu cât în acest moment se lucrează în ritm susținut pe șantierul Spitalului Regional de Urgență.

Vezi și: Liviu Brătescu a preluat Partidul România în Acțiune Iași și îl susține pe Mircea Geoană la prezidențiale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...