Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Autoritățile locale din Iași au demarat procedurile pentru construirea unui nou cimitir în oraș

Autoritățile locale din Iași au demarat procedurile pentru construirea unui nou cimitir în oraș.

Primăria a demarat procedurile pentru înființarea unui nou cimitir la Iași, deoarece orașul se confruntă de ani de zile cu o criză a locurilor de înmormântare. În prezent mai sunt disponibile doar 200 de locuri în rezervă, restul fiind concesionate în cazuri justificate, scrie ZDI.

Criza din cimitire a dus la apariția unei „piețe negre” a locurilor de veci, unde prețurile pot ajunge până la 10.000 sau chiar 20.000 de euro, în timp ce cele mai mici prețuri sunt în jur de 1.000 – 1.500 de euro.

Primul pas pentru înființarea celui de-al șaselea cimitir din Iași constă în asigurarea unei suprafețe de teren adecvate. Astfel, municipalitatea a analizat mai multe zone și a decis să opteze pentru un teren de aproximativ 15 hectare de pe bd. C.A. Rosetti, la limita cu Popricani.

Citește și Intervenții mai puține și eficiență sporită în serviciile de securitate

„Din cele 15 hectare, 5 sunt acoperite de pădure, care va fi transformată într-un parc urban. Cimitirul va putea fi amenajat pe restul de 10 hectare, iar inițial vom rezerva terenul și il vom pune la dispoziția Direcției Tehnice pentru realizarea proiectului”, a declarat Gabriel Teodorescu, director responsabil cu patrimoniul la Primărie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...