Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Sprijin pentru fermierii români afectați de calamități

Sprijin pentru fermierii români afectați de calamități. Noi fonduri europene obținute de ministrul Agriculturii Florin Barbu în sprijinul pentru fermierii români afectați de calamități (detalii https://www.zf.ro/…/florin-barbu-ministrul-agriculturii…).

Am sprijinit fermierii români, indiferent că sunt din sectorul vegetal sau animal. Voi face toate demersurile posibile pentru a-i spriji cât mai consistent.

Prezent la Bruxelles, la o nouă reuniune a Consiliului Agrifish, ministrul social-democrat Florin Barbu a obținut peste 21 de milioane de euro. Asta pentru compensarea pierderilor de recoltă produse de secetă. Acesta a pus pe masa discuțiilor necesitatea sprijinirii oierilor care s-au confruntat cu pesta micilor rumegătoare.

Vezi și: PSD se impune!

21,6 milioane de euro a aprobat Comisia Europeană sprijin financiar pentru fermierii ale căror culturi de toamnă au fost afectate de secetă.

Este pentru prima dată când se acordă despăgubiri în anul producerii calamităților. Acest aspect este important pentru că sprijinul european obținut de la UE de ministrul Florin Barbu se adaugă celui național, dispus de Guvernul Ciolacu, la momentul când fermierii au cel mai mare nevoie de el, pentru a-și pregăti următorul an agricol.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...