Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Primarul vrea bani pentru căldură

Primarul vrea bani pentru căldură. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a avut ieri o serie de discuții la București. Aceste întâlniri au avut loc la mai multe ministere și companii guvernamentale. Principalul subiect abordat a fost alocarea a 10 milioane de lei pentru subvenția la încălzire în această iarnă.

Ion Lungu a avut întâlniri la Compania Națională de Investiții. Aici, s-a întâlnit cu directorul general Manuela Pătrășcoiu. El a fost asigurat că va continua finanțarea pentru Sala polivalentă de 5.000 de locuri. Această investiție este considerată prioritară de către autoritățile locale.

De asemenea, primarul a discutat la Ministerul Finanțelor. Acolo, s-a aprobat un credit de 50.000.000 lei pentru municipiul Suceava. Din această sumă, 25 milioane de lei vor fi alocați pentru Ruta Alternativă Suceava-Botoșani. Cealaltă parte a fondurilor va fi destinată parcării supraterane de pe strada Ștefan Tomșa.

Vezi și: Sancțiuni impuse de autoritățile franceze pentru nerespectarea stocurilor de medicamente.

Ion Lungu a discutat și cu reprezentanții Ministerului Energiei. Subiectul discuțiilor a fost reabilitarea rețelelor termice și dezvoltarea unui parc fotovoltaic. La Direcția Generală PNRR, primarul a abordat decontarea celor 11 cereri de plată depuse de primărie. Dintre acestea, patru cereri vor fi plătite în această săptămână.

Restul cererilor vor fi decontate în luna octombrie. Primarul a avut o întâlnire și cu Direcția Termoficare din Ministerul Dezvoltării. Aici, a solicitat suma de 10.000.000 lei pentru subvențiile de încălzire pentru sezonul rece 2024-2025. Ion Lungu a încheiat prin a exprima speranța că problemele ridicate vor fi rezolvate în perioada următoare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...