Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Primăria Iași propune concesionarea a 6,2 hectare de teren de la Fortus către Panifcom

Primăria Iași propune concesionarea a 6,2 hectare de teren de la Fortus către Panifcom. Primăria Iași intenționează să concesioneze 6,2 hectare de teren de la Fortus unui investitor privat. Municipalitatea a avansat demersurile legale necesare pentru organizarea licitației. Dacă va obține avizul Consiliului Local, licitația va avea loc până la sfârșitul acestui an. Solicitarea de concesionare a venit din partea firmei Agropan Impex SRL, cunoscută sub brandul Panifcom.

În planul de afaceri depus la Primărie, Panifcom anunță o investiție de peste 120 milioane lei. Aceasta va viza construirea unei fabrici de panificație care va crea 88 de locuri de muncă. Raportul de evaluare comandat de Primărie a stabilit valoarea proprietății industriale la 3,5 milioane euro, echivalentul a 57 euro/mp. Prețul de pornire la licitație va fi o redevență anuală minimă de 141.000 euro.

Perioada de concesionare propusă este de 49 de ani

Proiectul de hotărâre pentru organizarea licitației va fi dezbătut de Consiliul Local pe 30 septembrie. Pentru aprobat, sunt necesare 14 voturi, majoritate pe care primarul Mihai Chirica o controlează acum. Din octombrie, odată cu noul Consiliu, situația se va complica, deoarece liberalii vor avea doar 7 voturi.

Vezi și:  Atenționare de călătorie pentru Croația.

Terenul de 6,2 hectare se află în proprietatea Primăriei din 2017. Cu toate acestea, nu a fost implementat niciun proiect pe acest teren în șapte ani. Concesionarea se va face pentru activități industriale nepoluante, conform proiectului.

Agropan Impex planifică extinderea capacității de producție și diversificarea produselor. Aceasta afirmă că este cel mai mare producător de panificație din județul Iași.

În plus, Panifcom a solicitat concesionarea altor 4 hectare pentru o fabrică de produse lactate. Aceste cereri au fost aprobate de Comisia Primăriei în august 2024. Totuși, în dezbaterea Consiliului Local de săptămâna viitoare va intra doar terenul de 6,2 hectare. Sursa: ziaruldeiasi.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...