Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț: Nu vă jucați cu apa!

Nu vă jucați cu apa! Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a desfășurat, între 17 și 20 septembrie 2024, o amplă campanie națională de control. Acțiunea a vizat sectoarele „Captarea, tratarea și distribuția apei” și „Colectarea și epurarea apelor uzate”. Scopul principal a fost identificarea angajatorilor care nu respectă legislația muncii și normele minime de securitate și sănătate în muncă.

Un alt obiectiv important al campaniei a fost conștientizarea riscurilor la care se expun angajații din aceste domenii. Campania a urmărit prevenirea accidentelor de muncă și a altor pericole asociate acestor activități.

În urma celor 29 de controale efectuate, inspectorii ITM Neamț au constatat numeroase nereguli. Astfel, au fost dispuse 17 măsuri de remediere și s-au aplicat 11 sancțiuni contravenționale. Din acestea, 8 au fost amenzi, în valoare totală de 19.800 lei, iar 3 au fost avertismente.

Vezi și: Dispută între Ciolacu și Ciucă pe Facebook pe tema unei întâlniri din aprilie.

Printre deficiențele cel mai des întâlnite s-au numărat lipsa evidenței orelor de muncă și neeliberarea adeverințelor pentru salariați. De asemenea, multe companii nu asigură instruirea corespunzătoare în domeniul securității și sănătății în muncă. Alte nereguli au inclus nerespectarea normelor privind semnalizarea de securitate la bazinele de colectare a apelor uzate.

ITM Neamț continuă să atragă atenția asupra importanței respectării normelor de securitate și sănătate în muncă. Autoritățile subliniază că prevenirea riscurilor la locul de muncă este esențială pentru evitarea accidentelor grave.

Această campanie face parte dintr-un efort național mai amplu de a asigura un mediu de lucru sigur și legal pentru toți angajații. Sancțiunile aplicate reflectă gravitatea deficiențelor constatate în cadrul controalelor efectuate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...