Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Se redeschide strada Garofiței

Se redeschide strada Garofiței. Lucrările de înlocuire a rețelei primare de termoficare pe strada Garofiței și în curtea Grădiniței 24 din Bacău s-au finalizat. Acestea aduc un răgaz necesar pentru șoferii din oraș, care au avut o vară dificilă din cauza traficului. Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a declarat că lucrările erau absolut esențiale pentru a preveni problemele din sezonul rece. În iarna trecută, locuitorii s-au confruntat cu mari dificultăți în ceea ce privește furnizarea de apă caldă și căldură.

La sfârșitul acestei săptămâni vor avea loc probele la cald pentru noua rețea. Dacă totul decurge conform planului, rețeaua va fi complet funcțională înainte de sosirea frigului. Acest lucru va asigura că băcăuanii vor avea acces la apă caldă și căldură fără întreruperi pe durata sezonului rece.

Vezi și: Centru de zi dedicat consilierii și sprijinului părinților și copiilor.

În plus, primarul a subliniat că antreprenorii au obligația de a readuce strada la starea inițială. Aceasta include și asfaltarea porțiunilor de drum afectate de lucrările efectuate. În perioada următoare, noi șantiere se vor deschide în zona 9 Mai, dar primarul a dat asigurări că impactul asupra traficului va fi mai mic.

Proiectul de modernizare a rețelei de termoficare din Bacău prevede înlocuirea a 8,9 kilometri de conducte. Valoarea investiției este de 23 de milioane de euro, fondurile fiind obținute prin intermediul unui program european. Această investiție este esențială pentru a îmbunătăți eficiența energetică și a asigura o furnizare constantă de căldură și apă caldă pentru locuitorii orașului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Lucrările de consolidare la Depozitul de Deșeuri...

octombrie 23, 2024

Amendat că a alungat copiii. În cartierul...

octombrie 23, 2024

NU exportului! Din cele 10.500 de firme...