Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Ajutoare pentru cei afectați de inundații

Ajutoare pentru cei afectați de inundații. La câteva zile după adoptarea Hotărârii Guvernului nr. 1.145/16.09.2024, privind acordarea ajutoarelor de urgență pentru victimele fenomenelor meteorologice din septembrie, persoanele afectate au început să primească sprijinul financiar promis. Hotărârea include și suplimentarea bugetului Ministerului Muncii și Solidarității Sociale din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Ajutorul financiar acordat fiecărei familii sau persoane singure afectate este de 10.000 de lei. Acesta se acordă indiferent de veniturile celor afectați de inundațiile din weekend-ul 14-15 septembrie 2024. Inundațiile devastatoare au lovit mai multe comunități din județ, inclusiv comuna Zorleni, una dintre cele mai grav afectate.

Paula Hultoană, primărița comunei Zorleni, a anunțat începerea distribuirii ajutoarelor către gospodăriile afectate, începând cu 19 septembrie 2024. Comisia de constatare a pagubelor, formată la nivelul Primăriei Zorleni, a identificat gospodăriile care au suferit pagube majore. Echipele de Asistență Socială și Situații de Urgență au contribuit la acest demers.

Vezi și: Aeroportul Iași investește 8 milioane de euro în modernizarea iluminatului.

Primărița a menționat, de asemenea, că a făcut apel la organizații precum Crucea Roșie și UNICEF, solicitând sprijin suplimentar sub formă de bunuri de strictă necesitate. Distribuirea acestor bunuri către persoanele afectate a început deja.

Începând cu săptămâna viitoare, Consiliul Local al comunei Zorleni va distribui un ajutor suplimentar de 1.000 de lei pentru fiecare familie afectată de inundații. Primărița Paula Hultoană a subliniat că toate eforturile necesare au fost întreprinse pentru a sprijini familiile afectate și că acțiunile de ajutor vor continua.

„Mulțumim Guvernului și tuturor celor care au răspuns apelului nostru!”, a transmis primărița.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Lucrările de consolidare la Depozitul de Deșeuri...

octombrie 23, 2024

Amendat că a alungat copiii. În cartierul...

octombrie 23, 2024

NU exportului! Din cele 10.500 de firme...