Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Dispută între Ciolacu și Ciucă pe Facebook pe tema unei întâlniri din aprilie

Dispută între Ciolacu și Ciucă pe Facebook pe tema unei întâlniri din aprilie. Premierul Marcel Ciolacu a reacționat marți seară la afirmațiile partenerului său de coaliție, Nicolae Ciucă. Ciolacu a subliniat că, pe data de 3 aprilie, „nici el, nici Iohannis, nu au fost în programul meu.” Declarația a venit în urma unor surse liberale care au susținut că pe 3 aprilie s-ar fi purtat discuții despre candidatul independent al președintelui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare.

Această întâlnire ar fi implicat președinții PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, alături de Klaus Iohannis. Sursele au afirmat că Ciolacu ar fi promis sprijin pentru această inițiativă, dar apoi s-a răzgândit. Într-o postare pe Facebook, Ciolacu a dorit să clarifice situația.

„Un singur comentariu: Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie!” a scris premierul.

Vezi și: Ciolacu vrea autostrada A 13.

Replica lui Nicolae Ciucă a venit rapid, transformând situația într-un adevărat „război” pe Facebook. „Chiar dacă nu a menționat cineva ziua de 3 aprilie, este greu de crezut că domnul Ciolacu își amintește ceva din acea perioadă,” a scris Ciucă.

Liderul PNL a adăugat că Ciolacu l-a sunat duminică, informându-l că nu susține legea propusă de PNL. Aceasta ar fi facilitat candidatura lui Iohannis pe lista liberalilor. Președintele PSD ar fi susținut că nu este necesară modificarea legii. Surse din PNL au afirmat că au existat presiuni asupra lui Ciolacu din partea liderilor PSD.

PNL consideră acum că modificarea legii este imposibilă, iar „candidatura lui Iohannis este închisă.” Liberalii sperau ca Iohannis să fie candidatul pentru Senat, apreciind experiența sa. Totuși, varianta ca Iohannis să devină premier este exclusă de conducerea PNL.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...