Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Primăria va înființa un centru de zi destinat persoanelor vârstnice

Primăria va înființa un centru de zi destinat persoanelor vârstnice. Primăria Municipiului Botoșani anunță construirea unui nou centru de zi dedicat persoanelor vârstnice. Documentația necesară pentru acest proiect a fost finalizată recent. În curând, va fi lansată achiziția pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor. Acest demers va fi realizat după aprobarea valorii proiectului și a indicatorilor tehnico-economici în ședința de Consiliu Local.

Finanțarea proiectului va proveni din Planul Național de Redresare și Reziliență. Centrul va fi construit în parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale Răchiți și Curtești. Valoarea totală a investiției este estimată la 18,5 milioane de lei. Durata de realizare a construcției este de 22 de luni.

Vezi și: Orașele din județ și-au dublat, în ultimele trei decenii, suprafața intravilană.

Noua facilitate va deservi aproximativ 50 de beneficiari zilnici, oferind asistență și recuperare. De asemenea, vor fi disponibile servicii de îngrijire la domiciliu pentru 25 de seniori. Centrul va avea ca obiectiv principal îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice din municipiu.

Proiectul se aliniază strategiei Primăriei de a sprijini persoanele în vârstă. Se urmărește crearea unui mediu prietenos și accesibil pentru seniori. Prin acest centru, municipalitatea își propune să răspundă nevoilor specifice ale comunității vârstnice.

Oficialii Botoșaniului subliniază importanța acestui proiect în contextul demografic actual. Se estimează că populația vârstnică va crește în următorii ani. Prin urmare, dezvoltarea unor astfel de centre devine esențială. Primăria rămâne angajată în promovarea inițiativelor care sprijină seniorii și îmbunătățesc viața comunității.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...