Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: 17 oferte au fost depuse pentru modernizarea unui drum important

17 oferte au fost depuse pentru modernizarea unui drum important. Consiliul Județean Botoșani evaluează cele 17 oferte depuse pentru modernizarea Drumului Vămii, un proiect important finanțat din fonduri europene.

Drumul Vămii, cu o lungime de 49 de kilometri, reprezintă continuarea Drumului Strategic, creând o legătură rutieră între Vama Rădăuți-Prut și județul Iași. Valoarea totală a investiției este estimată la 68 de milioane de euro.

Proiectul prevede modernizarea completă a drumului pe toți cei 49 de kilometri, inclusiv lucrări de consolidare a terenului pe o distanță de 1,8 kilometri. Consolidările sunt prevăzute în zona iazului de la ieșirea din Hănești, la ieșirea din Săveni și în comuna Drăgușeni. Alte lucrări majore includ construcția a 5 poduri, realizarea a 80 de podețe transversale și amenajarea a peste 2 kilometri de drenuri.

Vezi și: Echipamente moderne pentru nou născuții prematur.

Drumul modernizat va beneficia de 26 de parcări, stații de autobuz și două platforme pentru cântărirea vehiculelor. În plus, pe traseu vor fi amenajate trotuare pe 25 de kilometri și piste de biciclete pe 16 kilometri. Pentru siguranța circulației, intersecțiile vor fi iluminate, iar pe o distanță de 1.683 de metri vor fi instalate parapete metalice.

Pe lângă modernizarea rutieră, de-a lungul traseului vor fi amplasate patru stații de reîncărcare electrică, contribuind la susținerea transportului ecologic.

Acest proiect este considerat de autorități ca fiind un element cheie în dezvoltarea infrastructurii județene. Drumul Vămii nu doar că va facilita mobilitatea între nordul și sudul județului, dar va aduce și beneficii economice, consolidând legăturile cu județul Iași.

Realizarea acestui drum este un pas semnificativ pentru a crea o axă rutieră strategică și a stimula dezvoltarea regională.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...