Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Amendă de 75.000 de lei pentru extragerea ilegală a agregatelor minerale din râul Siret

Amendă de 75.000 de lei pentru extragerea ilegală a agregatelor minerale din râul Siret. Administrația Bazinală de Apă Siret a efectuat un control în urma unei sesizări. Reprezentanții instituției au colaborat cu Garda de Mediu pentru verificarea activităților de exploatare a agregatelor minerale. Sesizarea viza lucrările din „Lunca Pașcani”, viitoarea cuvetă a acumulării Pașcani.

În timpul controlului, s-a constatat că societatea Construcții Hidrotehnice S.A. Iași a extras agregate din terasa râului Siret fără acte de reglementare. Activitatea de extracție s-a desfășurat în albia majoră a râului, iar agregatele au fost depozitate în apropierea zonei exploatate.

Vezi și: Primăria Popricani a fost sancționată cu o amendă de 20.000 de lei din cauza ambroziei.

Reprezentanții ABA Siret au decis desființarea lucrării și restabilirea terenului la starea inițială. Societatea Construcții Hidrotehnice S.A. Iași a început imediat lucrările necesare pentru remediere.

În urma verificărilor, societatea a fost sancționată cu o amendă de 75.000 lei pentru extragerea ilegală a agregatelor. De asemenea, a fost aplicată o sancțiune complementară pentru desființarea lucrării și restabilirea terenului.

Reprezentanții ABA Siret reamintesc că orice activitate pe ape sau în legătură cu acestea necesită acte de reglementare. Aceste acte sunt eliberate de instituțiile competente în domeniu.

În primele opt luni ale anului, inspectorii Apele Române Siret au efectuat 517 controale. Dintre acestea, 218 au fost realizate ca urmare a sesizărilor din partea cetățenilor sau a altor entități. Aceste măsuri subliniază importanța respectării legislației în domeniul gospodăririi apelor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...