Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Guvernul acordă ajutoare financiare de urgență pentru familiile aflate în dificultate

Guvernul acordă ajutoare financiare de urgență pentru familiile aflate în dificultate. Guvernul României a aprobat, în cadrul ultimei ședințe, acordarea de ajutoare financiare de urgență. Suma totală disponibilă este de 1.497.360 lei. Aceste fonduri vor sprijini 347 de familii și persoane singure aflate în situații de necesitate.

Sprijinul financiar se va acorda persoanelor afectate de incendii, fenomene meteorologice severe și accidente. De asemenea, ajutoarele sunt destinate celor care se confruntă cu probleme de sănătate sau alte cauze care cresc riscul de excluziune socială.

Pentru 50 de familii și persoane singure afectate de incendii, s-au alocat 327.000 lei. Aceste ajutoare vor veni în sprijinul celor din județele Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Vezi și: 17 oferte au fost depuse pentru modernizarea unui drum important.

În plus, 36.000 lei au fost alocați pentru 14 familii afectate de fenomene meteorologice severe. Acestea provin din județele Galați, Neamț și Teleorman, și au fost afectate în cursul acestui an, anterior lunii septembrie.

Cea mai mare parte a ajutoarelor, în valoare de 1.129.360 lei, este destinată celor 282 de familii care se confruntă cu situații deosebite. Aceștia provin din județele Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și municipiul București.

Aceste măsuri reflectă angajamentul Guvernului de a sprijini persoanele aflate în dificultate și de a combate excluziunea socială.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!