Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Kremlinul avertizează Occidentul cu privire la schimbările în strategia nucleară a Rusiei

Kremlinul avertizează Occidentul cu privire la schimbările în strategia nucleară a Rusiei. Kremlinul a anunțat joi o modificare semnificativă a doctrinei nucleare a Rusiei, subliniind un avertisment pentru țările occidentale. Președintele Vladimir Putin a declarat că această schimbare ar trebui să fie văzută ca un semnal clar. Dacă Occidentul continuă să sprijine atacurile asupra Rusiei, va exista un răspuns.

Un fost consilier de la Kremlin sugerează că ținte posibile ar putea include baze aeriene din România și Polonia. Declarațiile lui Putin vin în contextul în care Rusia ar putea reacționa la atacurile convenționale, considerându-le amenințări serioase.

Putin a afirmat că Rusia ar folosi arme nucleare în cazul unui atac cu rachete convenționale. De asemenea, el a menționat că Moscova va considera orice atac asupra sa, susținut de o putere nucleară, un atac comun.

Schimbările în doctrina nucleară a Rusiei sunt un răspuns la dezbaterile din SUA și Marea Britanie despre sprijinul pentru Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că modificările sunt un semnal categoric pentru Occident.

Vezi și: Deschiderea Anului Pastoral Diecezan 2024-2025 la Catedrala Romano-Catolică din Iași.

Acest semnal avertizează asupra consecințelor posibile pentru țările care atacă Rusia. Peskov a afirmat că lumea asistă la o confruntare fără precedent, provocată de implicarea directă a țărilor occidentale în conflictul din Ucraina.

Retorica nucleară a Rusiei ca fiind periculoasă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a catalogat retorica nucleară a Rusiei ca fiind periculoasă. El a subliniat că NATO monitorizează atent acțiunile Moscovei. Peskov a adăugat că decizia de a publica detalii despre documentele nucleare va fi luată mai târziu.

Doctrina nucleară actuală a Rusiei, stabilită în 2020, permite utilizarea armelor nucleare în cazul unor atacuri convenționale majore. Aceasta redefinește circumstanțele care ar justifica o astfel de utilizare, ceea ce a ridicat semne de întrebare în Occident.

Întrebările persistă: Vladimir Putin vorbește serios? Dacă da, riscurile escaladării conflictului cresc semnificativ. Potrivit unor experți, actuala retorică nucleară ar putea fi o manevră psihologică menită să intimideze adversarii.

În concluzie, modificările anunțate de Kremlin subliniază tensiunile crescute dintre Rusia și Occident. Impactul acestor schimbări asupra războiului din Ucraina rămâne incert. De asemenea, reacțiile din partea Ucrainei și a aliaților occidentali vor influența desfășurarea ulterioară a conflictului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!