Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Fără apă potabilă

Fără apă potabilă. ACET SA Suceava a anunțat o avarie accidentală pe conducta de aducțiune, care s-a produs în după-amiaza zilei de 29.09.2024, la ora 13:15. Avaria a fost cauzată de suprapresiuni generate de două întreruperi consecutive ale alimentării cu energie electrică a pompelor din stația de tratare Berchișești. Echipele de intervenție au fost mobilizate de la ora 13:30, iar lucrările de remediere au început la 14:30.

În urma acestei avarii, se va întrerupe furnizarea apei potabile în municipiul Suceava începând cu ora 21:00, afectând următoarele zone:

  • Cartier Obcini (zona joasă)
  • Cartier George Enescu
  • Cartier Zamca (parțial)
  • Cartier Ițcani
  • Cartier Burdujeni (zona medie)

Citește și: Neamț: Ceahlăul sub pătură de zăpadă

În zona centrală, inclusiv strada Universității și blocurile turn din Obcini și Burdujeni, apă va fi livrată cu presiune redusă, iar în zona Spitalului Județean se preconizează furnizarea apei în regim de presiune normal.

De asemenea, furnizarea apei va fi sistată și în mai multe comune din jur, inclusiv Ipotești, Moara, Drăgoiești, Cornu Luncii și în satul Sf. Ilie.

ACET SA estimează că reluarea serviciului se va face în data de 30.09.2024. În jurul orei 24:00, însă durata de reparație poate varia în funcție de evoluția lucrărilor. Utilizatorii sunt rugați să folosească apa responsabil în perioada de întrerupere și să se prepare pentru o posibilă turbiditate a apei la reluare. În cazul persistenței problemelor, aceștia sunt încurajați să contacteze dispeceratul ACET. Compania își cere scuze pentru disconfortul creat și mulțumește pentru înțelegere.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...