Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: ”Palm dꞌOro” ajunge la Botoșani

Premiul „Palma d’Oro” este o recunoaștere a talentului și dedicării artistei, care s-a remarcat prin picturile sale ce reflectă natura și sentimentul de libertate.

Camelia Pădureț, pictoriță originară din Botoșani, care trăiește și lucrează de mulți ani în Cefalù, Sicilia, a fost distinsă cu Premiul „Palma d’Oro” pentru arte vizuale în cadrul unei ceremonii organizate de Artexpò Gallery, desfășurată pe 7 septembrie 2024, la Salon Sincerity din Hotelul Montecarlo Bay.

Premiul „Palma d’Oro” este o recunoaștere a talentului și dedicării artistei. Care s-a remarcat prin picturile sale ce reflectă natura și sentimentul de libertate. Lucrările Cameliei Pădureț au fost expuse de curând în cadrul vernisajului „Art Exhibition” de la Galeria din Cefalù. Acestea au atras atenția atât a publicului larg, cât și a criticilor de artă. Aceștia au apreciat profunzimea trăirilor exprimate în creațiile sale, relatează pentru dinitalia.blogspot.com jurnalista Miruna Căjvăneanu.

”Palm dꞌOro” ajunge la Botoșani

Citește și: Suceava: Fără apă potabilă

Consulul României la Catania, Carmen Axenie, a participat la deschiderea expoziției, unde alături de Camelia Pădureț, au expus și alți trei artiști: Cinzia Piemonte, Gisella Abbate și Giuseppe Solano. În discursul său, consulul a felicitat-o pe Camelia pentru succesul său și a mulțumit autorităților locale italiene pentru sprijinul acordat comunității românești, subliniind contribuția culturală și economică semnificativă a acesteia la dezvoltarea regiunii.

Citește și: Neamț: Ceahlăul sub pătură de zăpadă

Primarul orașului Cefalù, Daniele Tumminello, a exprimat, la rândul său, bucuria și mândria față de reușita concitadinei sale. Acesta a menționat că arta este un element esențial pentru creșterea umană și culturală, valori împărtășite de comunitatea locală.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...