Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Cod galben până mâine

Cod galben până mâine. Meteorologii au emis o avertizare de Cod Galben pentru județul Botoșani, începând de astăzi, la ora 10:00, și valabilă până mâine, la aceeași oră. Avertizarea preconizează ploi abundente și intensificări ale vântului, cu cantități de apă estimate între 25 și 40 l/mp, iar izolat pot depăși 50 l/mp. Rafalele de vânt vor ajunge la 50-70 km/h.

Hidrologii au subliniat riscurile de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora, păstrând în vigoare două coduri existente, unul portocaliu, valabil până pe 1 octombrie, la ora 18:00, și unul galben, până pe 1 octombrie, la ora 23:00. Sistemul hidrologic va fi caracterizat de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, eventuale viituri rapide pe râurile mici și posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Citește și: Botoșani: ”Palm dꞌOro” ajunge la Botoșani

Cod galben până mâine

Pentru a gestiona eficient posibilele situații de urgență care ar putea apărea, pompierii din Botoșani se află în stare de alertă. Aceștia sunt pregătiți să intervină. De asemenea, au fost notificate autoritățile locale cu privire la măsurile necesare pentru a preveni situațiile de risc pentru cetățeni și bunuri materiale.

Cetățenii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție. Cum ar fi curățarea șanțurilor și rigolelor pentru o bună evacuare a apelor pluviale. Și de asemenea evitarea aruncării de gunoaie în albiile râurilor. În cazul inundațiilor, este recomandată construirea de bariere pentru a împiedica pătrunderea apei în locuințe și urmărirea buletinelor meteorologice.

Pentru a evita accidentele cauzate de vântul puternic, se recomandă evitarea zonelor cu copaci. Și de asemenea a celor cu stâlpi de electricitate care ar putea cădea. Astfel încât să se protejeze cetățenii de potențiale pericole. În caz de situații de urgență, persoanele sunt îndemnate să contacteze autoritățile prin numărul unic 112.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...