Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: S-a votat! Consilierii au fost de acord cu scoaterea șinelor de tramvai

S-a votat! Consilierii au fost de acord cu scoaterea șinelor de tramvai. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare aferente lunii septembrie a fost și proiectul ce prevede casarea dalelor de tramvai de pe două artere importante din municipiul Botoșani. Șoferii pot răsufla ușurați de astăzi. Primul pas pentru ca șinele de tramvai din municipiul Botoșani să dispară a fost făcut.

Luni la amiază, în ședința ordinară aferentă lunii septembrie, a fost votat proiectul ce prevede scoaterea din funcțiune și casarea bunurilor „Linie-traseu-cale rulare A” și „Rețea contact A-cablu cupru”. Este vorba despre șinele de tramvai de pe strada Ion Pillat și Calea Națională.

Proiectul a trecut cu 19 voturi „pentru” și două abțineri.

Citește și Cea de-a doua lună de toamnă debutează cu acces gratuit la muzee

Acest proiect a fost supus votului consilierilor locali și la ședința ordinară aferentă lunii august, însă atunci nu a fost aprobat

Doar 15 consilieri au votat „pentru”Eugen Țurcanu și Marian Murariu au votat „împotriva”. De asemenea, cinci consilieri de la PNL și USR s-au abținut de la vot.

Scoaterea și casarea dalelor de tramvai este momentul așteptat de o mare parte dintre botoșăneni, în special de șoferii care tranzitează zi de zi Zona Industrială, unde traficul este îngreunat din cauza porțiunilor în care șinele sunt într-o stare avansată de degradare.

Dalele de tramvai ar urma să fie scoase abia după ce primarul Cosmin Andrei emite autorizație de demolare. Dar care trebuie obținută de șeful Serviciul Edilitare. Linia de tramvai de pe Calea Națională și strada Ion Pillat are o lungime de 11,6 kilometri.

Calea de rulare și cea de cablu au fost puse în funcție în anul 1992, iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare.

VIDEO INTEGRAL: https://youtu.be/hNv0W4w68ms?si=ilZmqUryjEHTzTyl

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...