Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Primăria a ”pierdut” o locuință ANL

Primăria a ”pierdut” o locuință ANL. Primăria Botoşani, obligată să vândă o locuinţă ANL către un chiriaş la preţul de 27.000 euro. În preţ era inclus şi un comision de 1,5% din valoarea locuinţei, pe care însă magistraţii de la Tribunalul Botoşani l-au eliminat.

Citește și: Start la ”Casa Verde Fotovoltaice”

Solutia pe scurt:

Judecătoria a admis acțiunea înregistrată și a dispus anularea parțială a Hotărârii Consiliului Local (H.C.L.) nr. 325 din 28 iulie 2022. În special, instanța a anulat articolul 2 alineatul 2 din această hotărâre, care se referea la prețul de vânzare a locuinței și la comisionul de 1,5% din valoarea acesteia.

Primăria a ”pierdut” o locuință ANL

Prin urmare, instanța a obligat pârâtul, Consiliul Local Botoșani, să emită o nouă hotărâre. Aceasta va stabili un preț de vânzare a locuinței pentru petenta din cauză, fixat la suma de 27.371 Euro. Plata va fi efectuată în lei, conform cursului Euro B.N.R. din ziua efectuării plății, iar comisionul de 1,5% menționat anterior nu va mai fi aplicat.

De asemenea, instanța a obligat pârâții la plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 4.100 lei. Hotărârea este supusă recursului și a fost pronunțată în ședință publică.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...