Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

S-au lansat titlurile de stat Fidelis

S-au lansat titlurile de stat Fidelis. Ministerul Finanțelor a anunțat lansarea unei noi emisiuni de titluri de stat Fidelis, care include și o tranșă specială dedicată donatorilor de sânge. Această nouă emisiune, care este a cincea în 2024, vine cu beneficii atractive pentru donatori. Inclusiv o dobândă mai mare de 6,85% pentru titlurile cu scadență la un an. De asemenea și o reducere semnificativă a pragului minim de subscriere, de la 5.000 de lei la 500 de lei.

Titlurile de stat Fidelis sunt considerate o opțiune de investiție cu risc minim și contribuie la dezvoltarea pieței de capital din România. Există posibilitatea ca donatorii care au donat sânge începând cu 1 mai 2024 să beneficieze de aceste condiții speciale.

Persoanele fizice, fie rezidente, fie nerezidente, cu vârsta de peste 18 ani, pot subscrie titluri în lei și euro prin intermediul unor bănci partenere, iar titlurile sunt listate la Bursa de Valori București. Dobânzile anuale pentru titlurile în lei sunt de 5,85% pentru 5 ani, în vreme ce pentru titlurile în euro sunt de 3,95% pentru 1 an.

Citește și: Se deschide școala modulară de la ”Vasile Lupu”

Un aspect important al emisiunii este că nu se percep comisioane pentru subscriere. Iar veniturile obținute din dobânzi și câștiguri de capital sunt neimpozabile. De asemenea, investitorii au opțiunea de a vinde titlurile înainte de scadență, obținând dobânda corespunzătoare perioadei de deținere.

Ministerul a subliniat că programul Fidelis a atras peste 230.000 de subscrieri de la lansare. Acesta a evidențiat impactul pozitiv al inițiativei asupra donării de sânge. Toate acestea cu peste 11.000 de donatori-investitori participând deja și subscriind mai mult de 1,4 miliarde de lei în titlurile de stat Fidelis

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!