Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

”Mineriada”reload

”Mineriada”reload. Sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie au organizat o manifestaţie la sediul Guvernului, protestând împotriva noii legi a pensiilor publice, care, susţin ei, provoacă prejudicii semnificative minerilor şi altor categorii profesionale care lucrează în condiţii dificile. Protestul, programat între orele 11:00 şi 13:00, vizează atragerea atenţiei asupra impactului negativ al noii legislaţii asupra pensiilor celor care au muncit în medii periculoase. De altfel, mulţi dintre ei având pensii reduse drastic, cu până la 50%.

Citește și: Festivalul „Vin din Moldova” la Iași: Două zile de celebrare a vinului moldovenesc și a tradiției vinificației

”Mineriada”reload

Reprezentanţii minerilor solicită un dialog constructiv cu autorităţile, în vederea rectificării inechităţilor introduse de noul act normativ. Aceştia subliniază că legea a dus la scăderi semnificative ale veniturilor pentru pensionarii din domeniul minier şi energetic, având drept rezultat o afectare a drepturilor acestora.

Citește și: Iranul a lansat peste o sută de rachete balistice asupra Israelului

Federaţia Naţională Mine Energie a transmis un apel urgent pentru măsuri concrete. Aceasta a menţionat că protecţia acestor categorii vulnerabile de pensionari este imperativă. De asemenea autorităţile trebuie să acţioneze rapid pentru a corecta situaţia creată de noua lege a pensiilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!