Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Se ”pune” de un stadion modern

Se ”pune” de un stadion modern. Stadionul Municipal Botoșani va beneficia de o reabilitare și modernizare semnificativă, cu scopul de a oferi nu doar facilități sportive de înaltă calitate, ci și un spatiu multifuncțional care să servească întreaga comunitate. Cu o investiție estimată la aproximativ 160 de milioane de lei, proiectul va transforma stadionul într-o arenă modernă. Aceasta va fi capabilă să găzduiască evenimente de anvergură.

Deja s-au realizat pași importanți în direcția obținerii avizului tehnic necesar, primarul Cosmin Andrei subliniind importanța următoarei etape de avizare în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării. După obținerea acestui aviz, urmează semnarea contractului de finanțare și derularea licitației pentru executarea lucrărilor.

Citește și: Polonezii de la PESA vor construi un depou la Iasi, ca parte a contractului dedicat trenurilor regionale

Printre principalele îmbunătățiri planificate se numără instalarea unor tribune acoperite cu o capacitate de 10.000 – 12.000 de locuri, dotări moderne pentru persoanele cu dizabilități, precum și asigurarea standardelor federale și europene pentru competiții internaționale. De asemenea, stadionul va integra facilități adiționale. Precum săli de antrenament, spații comerciale, parcaje subterane și alte dotări menite să diversifice utilizarea sa pe lângă activitățile sportive.

Prin aceste inițiative, municipalitatea Botoșani își propune nu doar îmbunătățirea infrastructurii sportive. Aceasta propune și creșterea atractivității orașului ca destinație pentru evenimente importante, aducând astfel beneficii economice și sociale comunității locale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Lucrările de consolidare la Depozitul de Deșeuri...

octombrie 23, 2024

Amendat că a alungat copiii. În cartierul...

octombrie 23, 2024

NU exportului! Din cele 10.500 de firme...