Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Se deschide școala modulară de la ”Vasile Lupu”

Se deschide școala modulară de la ”Vasile Lupu”. Primarul Mihai Chirica a anunțat că, începând cu această lună, va fi funcțională școala modulară de la Colegiul Vasile Lupu, lucrările aflându-se pe ultima sută de metri. Această clădire modulară va servi temporar pentru desfășurarea activității didactice, pe parcursul lucrărilor de restaurare a clădirilor monument istoric.

Citește și: Am scăpat de 500 de mașini vechi

Autoritățile locale au investit aproximativ 5 milioane de lei în crearea unei platforme din beton, pe care a fost amplasată structura modulară. Conform declarațiilor primarului Chirica, obiectivul nefinalizat se află într-un stadiu avansat de realizare, cu 90% din lucrări finalizate, inclusiv activitățile referitoare la structură și îndeplinirea cerințelor ISU privind securitatea la incendiu.

Citește și: Hidranți în central Pașcaniului

Se deschide școala modulară de la ”Vasile Lupu”

Școala modulară reprezintă o soluție inovatoare, având avantajul de a putea fi reinstalată în alte locații, dacă este necesar. Aceasta va permite derularea întregii activități școlare pentru elevii Colegiului Vasile Lupu. În acest context, mobilierul necesar va fi asigurat atât din stocurile existente ale școlii. Cât și din livrările recente de mobilier nou – 27.000 de bănci, scaune, pupitre și alte obiecte necesare desfășurării cursurilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Ruginoasa

octombrie 24, 2024

Echipa pirotehnică a Detașamentului 2 de Pompieri...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...