Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: În comuna Mărgineni oamenii se confruntă cu noroaie din cauza lucrărilor neterminate

În comuna Mărgineni oamenii se confruntă cu noroaie din cauza lucrărilor neterminate. Locuitorii din comuna Mărgineni, județul Bacău, sunt supuși unor condiții de trai inacceptabile, fiind îngropați în noroaie din cauza unor lucrări de canalizare neterminate. Localnicii acuză o firmă de construcții din Botoșani de executarea defectuoasă a rețelei de canalizare, ceea ce a dus la situația actuală. Muncitorii par să nu progreseze, iar cei din comunitate trebuie să se echipeze cu cizme pentru a putea ajunge la serviciu sau la școală, pentru a nu da impresia că vin dintr-un cătun izolat.

Vasilica Tătaru, inițiatoarea protestului, a declarat: „Sunt foarte mulți copii care merg la grădiniță și la școală. Dimineața, eu nu știu dacă pot să ies sau nu pot să ies. Nu mai pot câte telefoane am dat. Îi rugăm să aducă măcar o roabă de piatră, o mașină. Noi punem mână de la mână și plătim pentru mașini.”

Citește și: Se deschide școala modulară de la ”Vasile Lupu”

În comuna Mărgineni oamenii se confruntă cu noroaie din cauza lucrărilor neterminate

Primarul comunei, Benone Gheorghiță, care a pierdut alegerile din vară, a încercat să minimalizeze situația, dând vina pe locuitori.

El susține că disconfortul este normal în astfel de proiecte, menționând că rețeaua de canalizare este completată în proporție de 70%. „S-au pus căminele colectoare și urmează să fie montate cele de debranșare. Hidroconstrucția va preda strada înapoi pentru asfaltare”, a explicat Gheorghiță.

Deși firma care efectuează lucrările a promis că va preda proiectul Primăriei Mărgineni în două săptămâni, realitatea de pe teren este diferită. Matei Daniel, reprezentant al furnizorului de energie electrică, a adăugat: „Lucrăm la cămine de racord, avem 41 de racorduri de efectuat. Estimăm că terminăm în decurs de o săptămână, după care vor urma balastarea și asfaltarea.”

Între timp, condițiile din Mărgineni rămân precare, iar localnicii se confruntă cu situații ce par desprinse din Evul Mediu. Revolta comunității se amplifică, iar cererea de soluții rapide devine din ce în ce mai urgentă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...