Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Dedeman va dezvolta un amplu complex comercial la Iași

Dedeman va dezvolta un amplu complex comercial la Iași.

Dedeman va investi în amenajarea de spații comerciale în Iași, în apropierea Carrefour Felicia. Proiectul este la început și oficialii companiei au confirmat planurile de investiție pentru ZDI.

Procesul de reconfigurare urbanistică se desfășoară în zona în care urmează să fie construit ansamblul comercial. Aici vom găsi complexul Silk District, parc de retailul viitor al Kaufland și un proiect rezidențial în curs de dezvoltare.

De asemenea, se va construi un liceu modern special în această zonă.

Compania se află în procesul de elaborare a planului urbanistic zonal (PUZ), care va include construirea de spații comerciale, restaurante, drumuri, platforme, parcaje, branșamente utilități, rețele tehnico-edilitare, pilon publicitar, panouri reclamă, reclame fațadă, împrejmuire, spații verzi și un post trafo. De asemenea, vor fi demolate câteva clădiri existente pe teren.

Primăria a concesionat terenul

Investiția este situată pe strada Bucium, între fosta fabrică Moldomobila și Carrefour Felicia. Dedeman nu deține proprietatea terenului, ci a concesionat mai multe parcele adiacente de la Primăria Iași în baza unui contract încheiat în octombrie 2008.

La acea vreme, primăria a organizat o licitație pentru concesionarea terenurilor pe o perioadă de 49 de ani. În 2012, Dedeman a obținut dreptul de concesiune pentru un teren în suprafață totală de 4,6 hectare. Compania de retail a reușit să finalizeze acest proces după ce a contestat în instanță refuzul Oficiului de Cadastru de a înregistra dreptul de concesiune inițial.

Unde se va costrui ansamblu comercial

Dedeman se află învecinat cu Carrefour Felicia pe latura nordică a amplasamentului său, iar la sud se găsesc ruinele fostei fabrici Moldomobila.

Proiectul Kaufland pentru un parc de retail este în pregătire la aproximativ 150 de metri de Dedeman, iar retailerul se află în proces de obținere a autorizației de demolare pentru mai multe construcții.

Citește și Programul complet al Sărbătorilor Iașului 2024

Kaufland a încheiat un parteneriat cu firma Arhiconstruct, aparținând omului de afaceri Adrian Butucă. Pe latura estică a terenului Kaufland se află o parcelă deținută de aceeași firmă, care se întinde până aproape de amplasamentul Dedeman.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...