Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Noi echipamente de modernizare a laboratorului de radiologie la Spitalul Clinic de Recuperare Iași

Noi echipamente de modernizare a laboratorului de radiologie la Spitalul Clinic de Recuperare Iași

Anul trecut, Spitalul Clinic de Recuperare Iași a efectuat o achiziție prin licitație publică în cadrul unui proces extins de modernizare a laboratorului de radiologie, demarat cu mult timp în urmă. Noile echipamente, care vor înlocui aparatele vechi de peste zece ani, vor fi funcționale în cursul anului 2025.

Conform declarațiilor Ioanei Gabriela Sabău, șefa laboratorului de la Spitalul Clinic de Recuperare, pacienții vor avea acces la condiții similare cu cele din sectorul privat pentru imagistica necesară, scrie ZDI.

La Spitalul Clinic de Recuperare Iași există deja un aparat de CT, însă acesta va fi înlocuit înainte de anul 2024 pentru a răspunde cererii crescute, în special în ambulatoriu, unde investigațiile sunt efectuate pe baza biletelor de trimitere.

Noul aparat radiologic digital Philips, echipat cu prindere în tavan, a înlocuit vechiul model, aducând îmbunătățiri semnificative pentru protezare în domeniul ortopediei.

De asemenea, în cadrul aceleiași licitații, a fost achiziționat și un server de mari dimensiuni pentru stocarea întregii imagistici a laboratorului, inclusiv imaginile de la radiologie și cele de la viitorul aparat de rezonanță magnetică.

Aparat de rezonanță magnetică

Toate aceste date vor fi integrate într-o bază de date cu software dedicat, care va permite vizualizarea imaginilor din laboratorul de radiologie și din toate celelalte secții ale spitalului. Personalul din diferite departamente va avea acces la imagini oricând este necesar, folosind acest sistem de stocare.

În anul următor, va fi livrat și aparatul de rezonanță magnetică achiziționat în cadrul aceleași licitații. Aparatul a fost împărțit în două pachete, una achiziționată anul trecut și cealaltă care va fi livrată anul acesta.

Citește și Dedeman va dezvolta un amplu complex comercial la Iași

Va fi amplasat într-un container în apropierea spitalului, deoarece nu s-a găsit un spațiu adecvat în clădire pentru instalare în condiții tehnice optime. Noua echipare de la Philips va avea un magnet cu o putere de 1,5 Tesla și va fi produsă în același an în care va fi primită.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...