Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Lasconi versus Teodosie

Lasconi versus Teodosie. Elena Lasconi a exprimat recent o opinie fermă cu privire la arhiepiscopul Teodosie, sugerând că acesta ar fi trebuit exclus din Biserica Ortodoxă Română de mult timp. Lasconi consideră că Teodosie promovează viziuni care nu corespund realităților societății actuale. Printre acestea, ea a menționat declarațiile controversate ale prelatului, inclusiv cea în care afirmă că „femeia trebuie să rabde”.

Primarul din Câmpulung Muscel a subliniat că astfel de afirmații pot avea un impact negativ asupra victimelor violenței domestice. În opinia sa, sfaturile lui Teodosie ar putea chiar să încurajeze diverse forme de violență. Lasconi a declarat că mesajele transmise de arhiepiscop sunt contrare principiilor moderne care susțin drepturile femeilor și protecția persoanelor vulnerabile.

Vezi și:  Vrem mai mulți examinatori auto.

În plus, Elena Lasconi a criticat implicarea Bisericii Ortodoxe în afacerile statului. Ea a declarat că nu este de acord cu amestecul religiei în treburile publice și că Biserica nu ar trebui să influențeze deciziile politice. Potrivit acesteia, statul și Biserica ar trebui să rămână entități separate, pentru a proteja drepturile tuturor cetățenilor.

Lasconi a mai adăugat că nu simte nevoia de a primi validare din partea preoților pentru a-și exprima credințele religioase. Ea provine dintr-o familie penticostală și susține că fiecare persoană ar trebui să fie liberă să își trăiască credința fără constrângeri. Lasconi pare să pledeze pentru un discurs public echilibrat, care să apere drepturile grupurilor vulnerabile, precum femeile și victimele abuzurilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...