Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: O noua serie de titluri de stat

O noua serie de titluri de stat. Începând din 7 octombrie 2024, românii pot investi în titluri de stat Tezaur, o oportunitate atractivă pentru economii sigure. Titlurile disponibile oferă maturități de 1, 3 și 5 ani, cu dobânzi anuale de 5,85%, 6,60% și 7%, respectiv. Acestea sunt destinate exclusiv persoanelor fizice.

Perioada de subscriere pentru titlurile de stat se încheie pe 31 octombrie 2024. În acest interval, investitorii interesați trebuie să fie înregistrați în Sistemul Public de Vorbire (SPV) pentru a putea face achizițiile online. Procesul de subscriere se desfășoară prin unitățile Trezoreriei Statului, care oferă un sistem eficient pentru gestionarea conturilor și transferul fondurilor.

În 2024, până în prezent, au fost emise 10 serii de titluri de stat Tezaur. Peste 240.000 de persoane au participat la aceste emisiuni, contribuind cu investiții de peste 12 miliarde de lei. Astfel, interesul pentru aceste titluri continuă să crească.

Citește și: Hidranți în central Pașcaniului

Veniturile obținute din investițiile în titluri de stat Tezaur sunt neimpozabile. Dobânzile aferente se plătesc anual, conform termenelor stabilite în prospectul de emisiune. Investitorii pot, de asemenea, răscumpăra anticipat titlurile și pot transfera aceste investiții.

Pentru a investi, persoanele interesate trebuie să aibă cel puțin 18 ani. Fondurile obținute din aceste emisiuni sunt folosite pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice. De asemenea, investitorii au posibilitatea de a anula subscrierile în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Titlurile de stat Tezaur reprezintă o soluție sigură pentru diversificarea economiilor și maximizarea randamentelor financiare pe termen lung.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...