Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: Puteți plăti rovinieta în 24 de ore

Puteți plăti rovinieta în 24 de ore. Șoferii care circulă pe drumurile naționale fără rovinietă ar putea scăpa de amenzile automate. Un proiect de lege recent, propus de Comisia de Transport, prevede introducerea unei perioade de grație de 24 de ore pentru achiziționarea rovinietei. În acest interval, șoferii pot achita taxa fără a fi sancționați.

Documentul a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și urmează să fie dezbătut în plen. Dacă va fi adoptat, sistemul va funcționa similar cu cel utilizat pentru taxa de pod de la Fetești-Cernavodă. Șoferii vor fi obligați să cumpere rovinieta înainte de a intra pe drumurile unde aceasta este necesară, dar vor avea 24 de ore la dispoziție pentru a face acest lucru.

Vezi și: Lasconi versus Teodosie.

În prezent, rovinieta poate fi achiziționată de șoferi chiar și din afara județului în care este înregistrată mașina. Costul unei roviniete pentru un an este de aproximativ 140 de lei, echivalentul a 28 de euro. Neplata acestei taxe poate atrage amenzi care variază în funcție de tipul vehiculului. Pentru autoturisme, sancțiunile sunt cuprinse între 250 și 500 de lei, iar pentru camioanele de mare tonaj amenzile pot ajunge până la 4.500 de lei.

Acest proiect de lege vine în sprijinul șoferilor, oferindu-le o fereastră suplimentară pentru a achita taxa necesară, fără teama unor sancțiuni imediate. Decizia finală va fi luată în plenul Parlamentului, unde proiectul urmează să fie dezbătut în perioada următoare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...