Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Șoșoacă ”out” din cursa prezidențială

Șoșoacă ”out” din cursa prezidențială. Diana Șoșoacă a stârnit controverse după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a respins candidatura sa la alegerile prezidențiale, urmare a unei contestații depuse de Amalia Bellantoni, fostă președintă a SOS Călărași. Reacția ei a fost una vehementă. Manifestată printr-un live pe rețelele de socializare. Aceasta a făcut declarații provocatoare, inclusiv o remarcă considerată antisemită: „Nu pot să spun decât trăiască legiunea și Căpitanul, care au fost omorâți de aceeași forță care acționează și acum. Rușine tuturor.” Această declarație a stârnit un val de critici din partea opiniei publice și a liderilor politici. Având în vedere sensibilitatea subiectului.

Citește și: SC Citadin SA: Circulație închisă pe străzile V. Lupu și Urcușului

Decizia CCR de a-i respinge candidatura este considerată irevocabilă, ceea ce înseamnă că excluderea sa din cursa prezidențială este definitivă. Cu toate acestea, Șoșoacă nu se dă bătută. Într-un gest surprinzător, lidera partidului SOS România a depus sâmbătă seara un nou dosar de candidatură la Biroul Electoral Central. Ceea ce sugerează că plănuiește să revină în competiția electorală pentru 2024, în ciuda obstacolelor legale întâmpinate.

Această mișcare provoacă o serie de întrebări despre intențiile sale politice și despre impactul pe care îl va avea asupra alegerilor. Cu o retorică incendiară și o strategie electorală controversată, Șoșoacă continuă să rămână o figură polarizantă în peisajul politic românesc. Fie că susținătorii săi vor considera această persistenta ca pe o dovadă de determinare, fie că criticii o vor interpreta ca o provocare la adresa democrației, este clar că lupta ei pentru un loc în alegeri va atrage atenția și va alimenta dezbaterile în lunile ce urmează.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...