Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

9 persoane intoxicate cu ciuperci au ajuns la urgențe

9 persoane intoxicate cu ciuperci la UPU Sf. Spiridon, Iași

La sfârșitul săptămânii trecute, nouă persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Sf. Spiridon după ce au consumat ciuperci. Șase dintre ele erau membri ai aceleași familii din comuna Tansa. Cei patru adulți și doi copii, de 4 și 11 ani, au prezentat simptome de intoxicație la o oră după consumul ciupercilor. Ambulanța a fost chemată imediat, iar doi adulți și cei doi copii au fost internați.

Citește și: Sărbătorile Iașului și Hramul Sfintei Parascheva 2024

Dr. Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU SMURD Iași, a precizat că unul dintre adulți a putut pleca acasă, în timp ce doi bărbați, de 37 și 62 de ani, au rămas internați pentru tratament toxicologic. Starea lor este stabilă, dar intoxicația cu ciuperci poate cauza complicații grave la rinichi și ficat.

Într-un alt caz, trei frați din Iași, cu vârste între 15 și 27 de ani, au suferit indigestie după consumul de ciuperci. După două ore, aceștia au prezentat simptome similare și au fost tratați la UPU. După evaluare, au fost externați și vor fi monitorizați în ambulatoriu.

Medicii avertizează că ciupercile cumpărate din surse neautorizate pot fi periculoase și pot provoca intoxicații severe. Din fericire, nu au fost raportate decese în aceste cazuri.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...