Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Zi Liberă pentru elevii și profesorii din Iași pe 14 octombrie

Zi Liberă pentru Elevii și Profesorii din Iași pe 14 Octombrie. Pe 14 octombrie, elevii și profesorii din Iași vor avea o zi liberă. Această zi este dedicată Zilei Sfintei Cuvioase Parascheva. Inspectoratul Școlar Județean Iași a confirmat această decizie. Măsura este conformă cu contractul colectiv de muncă.

Ziua liberă coincide cu finalizarea Modulului 1 de cursuri. Aceasta este o oportunitate pentru toți cei implicați în educație. Ultima zi de școală înainte de vacanța de toamnă va fi vineri, 25 octombrie. Începând cu această dată, elevii vor avea liber. Vacanța de toamnă va dura până pe 3 noiembrie.

Această zi liberă oferă o pauză binevenită. Elevii și profesorii vor putea să se odihnească. Aceasta le va permite să se reîntoarcă la școală odihniți și pregătiți pentru noi provocări.

Vezi și: Lasconi versus Teodosie.

În același timp, Iașiul se pregătește pentru o mare sărbătoare. Orașul va primi peste 300.000 de pelerini pentru Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Acest eveniment important aduce un număr mare de vizitatori.

Sărbătoarea va transforma Iașiul într-un loc vibrant. Pelerinii vor participa la slujbe religioase și tradiții locale. Aceasta va oferi oportunități unice pentru comunitate.

Comerțul local va beneficia de pe urma vizitatorilor. Multe afaceri se vor bucura de o creștere a vânzărilor. De asemenea, pelerinii vor putea descoperi frumusețile orașului. Iașiul va fi plin de viață în această perioadă.

Astfel, ziua liberă pentru elevi și profesori coincide cu un eveniment cultural important. Aceasta va crea o atmosferă specială în oraș. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să celebrăm această tradiție.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...